عتبات نیوز /مدیر گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در این نشست، با اشاره به اینکه مقاومت و پایداری و آسیب ها، هردو ریشه در غرائز و بينش‏ها دارد، گفت: هر انسانى در نهاد خود میل به بقا و جاودانگى دارد و از آیات 120سوره طه و 20 سوره أعراف برداشت می‌شود، شیطان از این راه نفوذ کرد و چنين وانمود كرد كه نهى خدا براى آن است كه آدم هميشه در بهشت نماند و آن درخت مورد نهی، درخت جاودانگى است و اگر آدم و همسرش از آن بخورند براى هميشه در بهشت خواهد ماند. 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد نوری کوهبنانی، ادامه داد: تمام آسیب‌هایی که دفاع و جهاد را تهدید می‌کنند مقاومت را هم تهدید می‌کنند ودر آيه‏ 152 سورهٔ آل‌عمران به علل شكست مسلمانان در جنگ احد اشاره مى‏كند.

وی همچنین بیان کرد: سستی و تنبلی آسیب و آفتی است که اگرفراگیرباشد زندگی انسان را تباه می‌کند و اگر در مورد خاصی مثل تحصیل، کار، عبادت و جهاد باشد همان مورد را تباه و نابود می‌سازد و انسان سرمایه خود را به‌آسانی از کف می‌دهد.

این پژوهشگر، راهکارهای تقویت‌ استقامت را ترک گناه، ذکر و یاد خدا، تلاوت قرآن و انس با قرآن، توکل بر خدا، اقامه نماز، انفاق در راه خدا (رهائی از دنیا)،حضور در مساجد و ارتباط با علمای ربانی ذکر کرد.