به گزارش عتبات نیوز آیتالله سید هاشم حسینیبوشهری، نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری شامگاه جمعه در مراسم دهه آخر ماه صفر در حسینیه عاشقان ثارالله بوشهر با اشاره به اینکه امام حسین(ع) با داشتن پنج ویژگی کلیدی، الگویی ماندگار برای تمامی دورانهای بشریت است، اظهار داشت: شخصیتی که عهده دار رهبری نهضت […]
به گزارش عتبات نیوز آیتالله سید هاشم حسینیبوشهری، نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری شامگاه جمعه در مراسم دهه آخر ماه صفر در حسینیه عاشقان ثارالله بوشهر با اشاره به اینکه امام حسین(ع) با داشتن پنج ویژگی کلیدی، الگویی ماندگار برای تمامی دورانهای بشریت است، اظهار داشت: شخصیتی که عهده دار رهبری نهضت است، اهداف رهبر قیام، جبهه مقابله با رهبر قیام، خصوصیات نهضت و دستاورد قیام پنج عنصر کلیدی و اساسی حادثه عاشورا را تشکیل می دهند.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در شکل گیری نهضت حسینی علل و عواملی دست به دست هم داده اند، گفت: اولین عامل درخواست بیعت توسط یزید ابن معاویه از فرزند پیغمبر(ص) بود که امام از آن امتناع کرد.
رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه اگر امام درخواست بیعت را می پذیرفت سبب دو پیامد منفی می شد، افزود: در وهله اول حکومت موروثی رسما مورد پذیرش قرار می گرفت و در وهله دوم بر چهره یزید صحه می گذاشت. زیرا حاکمان قبل از یزید مظاهر اسلامی را رعایت می کردند اما یزید به صورت آشکار دست به فساد و حرام می زد و امام نمی خواست با این دو مفسده روبرو شود.
وی با تأکید بر اینکه در زمان خلافت معاویه مسأله حکومت و خلافت یک مسأله موروثی نبود، بیان کرد: در انتخاب حاکم دو طرز فکر وجود دارد. خلافت فقط شایسته کسی است که باید نصّ پیغمبر(ص) باشد و یا از طریق مردم انتخاب شود که در رابطه با یزید هیچ کدام از این موارد وجود نداشت.
آیت الله حسینی بوشهری، دومین عامل را بدعهدی مردم کوفه برشمرد و ادامه داد: امام حسین(ع) دعوت مردم کوفه را اجابت کرد اما مردم بی وفایی کردند. امام اگر دعوت را نمی پذیرفت باید در دادگاه تاریخ پاسخ می داد که چرا به کوفه نرفته است اما نمی توان دعـوت مـردم کـوفـه را عـامـل اصـلی نـهـضـت عاشورا برشمرد.
نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری، سومین عامل شکل گیری حادثه عاشورا را مواجه شدن با فساد زمانه دانست و گفت: این عامل از نظر تحلیلگران و پژوهشگران اسلامی از دو عامل اول و دوم مهم تر است زیرا حسین بن علی(ع) به عنوان فرزند پیامبر برایش سخت و دردناک بود که نظاره گر فساد در جامعه باشد.
وی با بیان اینکه این سه عامل از نظر ارزش در یک درجه قرار نمی گیرند، تصریح کرد: یک مسلمان نمی تواند نسبت به مفاسد بی خیال باشد بلکه وظیفه اش انکار قلبی و ساکت نبودن است.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره اینکه امـام حسین(ع) در مـقـابـل هـمـه ایـن عـوامـل عکس العمل نشان داده است، تصریح کرد: امام حسین(ع) نسبت به درخواست بیعت از سوی یزید امتناع کرد و با این اقدام نشان داد در مقابل چنین حکومتی مخالف است و نسبت به شـیـوع فـسـاد در جامعه نیز معترض بود و قیام کرد.
رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همانند حسین بن علی آموزههای اسلامی را در برابر جبهه استکبار دنبال می کنند و در برابر دشمن تسلیم نمی شود، خاطرنشان کرد: امروز رسانه های دشمن جنایات رژیم اشغالگر را سانسور می کنند همان گونه که یزیدیان خواستند حادثه کربلا را سانسور کنند اما حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) روشنگری کردند و خاندان اموی را رسوا نمودند.
Monday, 16 September , 2024