عتبات نیوز /منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در نشست ستاد اربعین استان کرمانشاه اظهار کرد: مرز سومار از زیرساختهای مناسبی برخوردار است و در تلاش هستیم تا در سطح ملی و بینالمللی شرایطی فراهم شود که زائران بتوانند از این مسیر نیز سفر کنند.
وی اضافه کرد: تجربه استان کرمانشاه در میزبانی زائران اربعین پشتوانه ارزشمند برای ارتقای سطح خدمات در سالهای آینده است تا با برنامهریزی دقیق و همکاری همه دستگاهها شرایطی فراهم کرد که زائران حسینی با خاطره خوش و بدون دغدغه از استان عبور کنند.
وی ابراز کرد: اربعین حسینی بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است و استان کرمانشاه به عنوان یکی از مسیرهای اصلی تردد زائران باید خود را برای میزبانی هرچه بهتر آماده کند تا علاوه بر ابعاد معنوی فرصت ارزشمندی برای توسعه استان و رونق بخشهای مختلف اقتصادی، خدماتی و گردشگری فراهم شود.
وی با اشاره به روند رو به رشد خدماترسانی به زائران در اربعین چند سال اخیر افزود: پیشبینی نشان میدهد که در اربعین سال آینده میزان تردد زائران از مسیر قصرشیرین کرمانشاه (خسروی) تا حدود دو برابر افزایش خواهد یافت بنابراین لازم است از همین حالا اقدامات لازم برای ارائه خدمات مطلوب انجام شود.
استاندار کرمانشاه بر ضرورت ارتقای زیرساختهای جادهای، رفاهی، خدماتی و بهداشتی در مسیرهای تردد زائران تأکید کرد و گفت: افزایش تعداد گیتهای ورودی و خروجی در مرز خسروی یکی از مهمترین اولویتهای ماست؛ این اقدام باعث تسهیل در تردد زائران خواهد شد و تلاش داریم شرایطی فراهم شود که حداقل ۱۰۰ نفر بتوانند همزمان عبور کنند.
حبیبی همچنین به برنامه توسعه ای استان برای ارتقای ظرفیت راهآهن و افزایش تعداد قطارها اشاره و بیان کرد: یکی از اقدامات در دست اجرا افزایش سرعت قطار تهران – کرمانشاه است که موجب کاهش زمان سفر و رفاه بیشتر زائران خواهد شد؛ همچنین قطار پنج ستاره فدک با ظرفیت ۴۲۰ نفر در مسیر کرمانشاه – تهران – مشهد فعال شده که میتواند (تا حدودی) در کاهش ترافیک جادهای موثر باشد.
وی با اشاره به اهمیت افزایش پروازهای داخلی و بینالمللی بویژه در اربعین گفت: یکی دیگر از اولویتها توسعه حمل و نقل هوایی است و در این زمینه اقدامات خوبی در حال انجام است؛ افزایش پروازها به مقصدهای مختلف امکان سفر راحتتر زائران را فراهم میکند.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر نقش اقتصادی اربعین برای استان بیان کرد: خوشبختانه سرمایهگذاری خوبی در حوزه هتل و مهمانپذیر بهویژه در شهرستان مرزی قصرشیرین انجام شده است؛ این توسعه علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی به رونق بخشهای مختلف خدماتی و گردشگری استان نیز کمک خواهد کرد.
حبیبی با تأکید بر اهمیت اربعین به عنوان فرصتی ویژه برای توسعه استان در ابعاد مختلف بر لزوم بهبود زیرساختهای مرزی، افزایش ظرفیت حمل و نقل و ارائه خدمات بهتر به زائران تأکید کرد.
استان کرمانشاه افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد که در امتداد آن ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است.
شهرستان مرزی قصرشیرین افزون بر عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.