عتبات نیوز /جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با اشاره به نقش کلیدی همکاری ایران و عراق در رفع مشکلات مواکب اربعین و تامین زیرساختهای مورد نیاز آنها از اجرای پروژههای مشترک برای رفع چالشهای مرتبط با زمین، ارز و خدمات مواکب خبر داد.
شناسه برای این مواکب است تا امکان افتتاح حساب برای آنها فراهم شود.
عسگری به اهمیت تامین زمین برای مواکب اشاره کرد و افزود: درخواست داریم زمینهای مناسب برای مواکب شناسایی و برای تامین آنها اقدام شود.
وی گفت: با توجه به پیشبینی افزایش دمای هوا در روزهای گرم عراق که در ۱۰ تا ۱۳ سال آینده به ۵۰ درجه خواهد رسید باید به امکانات و زیرساختها توجه ویژه شود تا بتوان خدمات شایستهای به زائرین ارائه کرد.
رییس ستاد بازسازی عتبات اصفهان همچنین پیشنهاد کرد: اگر تسهیلات قرضالحسنه در اختیار مواکب قرار گیرد میتوان برای تجهیز زیرساختها اقدام کرد و خدمات بهتری ارائه داد.
عسگری به تغییر مرز خروجی برای زائران اشاره کرد و گفت: افرادی که از شمال استان بهویژه از کاشان و آران و بیدگل قصد عزیمت دارند باید مسیر ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتری را طی کنند بنابراین درخواست داریم مرز خروجی این زائران به مهران تغییر کند تا هزینه مالی و استهلاک کاهش یابد.
وی افزود: مساله تخصیص سوخت نیز باید بهصورت استانی مدیریت شود و سهمیه سوخت به ستاد استانها اختصاص یابد تا بهصورت عادلانه بین مواکب توزیع شود از طرفی تامین سوخت در عراق همچنان یک دغدغه جدی است.
عسگری به موضوع تخصیص ارز نیز اشاره کرد و گفت: مواکب استان اصفهان تاکنون درخواست ارز معادل ۱۴۰ میلیارد ریال را مطرح کردهاند و امیدواریم این ارز بهزودی در اختیار مواکب قرار گیرد تا برای تجهیزات و امکانات مرتبط با اربعین هزینه شود.
وی درباره ساختار مواکب خاطرنشان کرد: سال گذشته یک پزشک برای برخی مواکب در نظر گرفته شد اما طبق بررسیها بیشتر مواکب پزشک نداشتند، ساختار مواکب باید کارشناسی شده و متناسب با نیاز واقعی و با مشورت موکبداران تدوین شود تا قابل اعتماد و اجرایی باشد.
عسگری با اشاره به آسیبشناسی فعالیت موکبها تأکید کرد: تیمهای بازرسی اصفهان و دیگر استانها باید نشستی برای این موضوع برگزار کنند تا مشکلات دستهبندی و اولویتبندی و سپس بررسی و حل شوند.
وی با بیان اینکه باید مأموریتهای مواکب کاملا مشخص شود، تصریح کرد: اتصال خطوط ریلی برای ایاب و ذهاب زائران میتواند به کاهش حوادث احتمالی منجر شود و لازم است برای شرایط بحرانی و حوادث غیرمترقبه نیز برنامهریزی صورت گیرد تا مواکب در مواقع نیاز خدمات مناسب ارائه دهند.
وی با تأکید بر اهمیت جهانی شدن مراسم اربعین گفت: سرمایهگذاری برای آن باید از نظر نیروی انسانی، فکری و امکاناتی باشد.
تاریخ انتشار 1403/10/12