عتبات نیوز/روز ۸ مارس ۲۰۲۵ روزی تاریخی و صفحهای جدید در ادبیات دینی در کشور ماداگاسکار محسوب میشود. در این روز دو اثر مهم در باب اندیشههای اسلامی و شیعی در ماداگاسکار معرفی شد. این روز نه تنها روز همبستگی و وحدت میان مسلمانان این کشور بود، بلکه نقطه عطفی در تاریخ مسلمانان این کشور محسوب میشود.
نهجالبلاغه که به معنای شیوه بلاغت است، مجموعهای از نامهها و خطبههای امام علی(ع) پسر عمو و داماد پیامبر اکرم (ص) است که به دلیل عمق دانایی و معنویتش شناخته میشود. این کتاب که در قرن چهارم هجری توسط سیدرضی جمعآوری شده، حاوی مطالبی در باب معنویت، اخلاق، حکمرانی، اجتماع، عدالت، علمآموزی و تربیت است.
این دو کتاب اهمیت بسزایی برای مسلمانان بهویژه شیعیان دارند. نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه نه تنها در این زمینه، بلکه در حوزه دانشگاهی نیز دارای اهمیت هستند. از آنجا که ترجمه کتابهای اسلامی به زبان مالگاش امری جدید محسوب میشود، تصمیم گرفته شد این دو کتاب ترجمه شوند، زیرا بیشتر هویت اسلام بهویژه تشیع را در ماداگاسکار نشان میدهند.
نهجالبلاغه منبعی مهم در زمینه معرفی زندگی، حمکرانی، ایمان و روابط انسانی از جمله روابط مسلمانان و مسیحیان به حساب میآید.
«شکر بو منید»، مدرس و «شکور حسین» دو چهره اهل ماداگاسکار هستند که ترجمه این دو اثر را برعهده داشتهاند. این ترجمه سه سال به طول انجامیده و میراثی با ارزش برای مردم ماداگاسکار به حساب میآید.
تاریخ انتشار 1403/12/24